Haptonomische fysiotherapie – Fysiotherapie Purmer-Zuid – Purmerend
Persijnlaan 95 1447 EG Purmerend Tel:0299-666266

Welkom bij Fysiotherapie Purmer-Zuid

Bent u op zoek naar een fysiotherapeut? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij staan voor kwalitatieve en persoonlijke fysiotherapie en daarbij werken wij met effectieve behandelmethodes. Onze enthousiaste therapeuten staan graag voor u klaar.

Adresgegevens

Persijnlaan 95
1447 EG Purmerend
Tel:0299-666266
fysiopurmerzuid@gmail.com

Haptonomische fysiotherapie

Haptonomie biedt de mogelijkheid om opnieuw kennis te maken met het lichaam en wat het lichaam vertelt over uzelf, over uw omgeving en over relaties met anderen. Omdat de mens het tegenwoordig druk heeft gaat zij voorbij aan wat het lichaam vertelt of laat voelen. Vaak negeren we signalen die ons lichaam afgeeft omdat we geleerd hebben naar het verstand te luisteren. Dit kan uiteindelijk leiden tot gevoelens van onvrede, verstoorde relaties en het ontstaan of verergeren van lichamelijke en psychische klachten.

In het haptonomisch contact, waar de directe aanraking meestal een hoofdrol speelt, leert u te luisteren naar uw eigen lichaam door serieus te nemen wat u voelt in dat contact. U wordt zich opnieuw bewust van uw eigen lichaam, de gevoelssignalen en daarmee uw eigen lichamelijkheid. Aan de hand van dit contact kunnen we nagaan wat de relatie is tussen gevoelens en lichamelijke signalen in ons dagelijks leven en hoe wij daarmee omgaan.