Manueel therapie – Fysiotherapie Purmer-Zuid – Purmerend
Persijnlaan 95 1447 EG Purmerend Tel:0299-666266

Welkom bij Fysiotherapie Purmer-Zuid

Bent u op zoek naar een fysiotherapeut? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij staan voor kwalitatieve en persoonlijke fysiotherapie en daarbij werken wij met effectieve behandelmethodes. Onze enthousiaste therapeuten staan graag voor u klaar.

Adresgegevens

Persijnlaan 95
1447 EG Purmerend
Tel:0299-666266
fysiopurmerzuid@gmail.com

Manueel therapie

Taco Stuurman is manueeltherapeut.  Een manueeltherapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding fysiotherapie een opleiding manuele therapie heeft gevolgd met een duur van vier jaar.manueeltherapie

Manuele therapie is een onderzoek- en behandelmethode van gewrichten van de rug, de nek, de armen en de benen. In een eerste gesprek zal de manueeltherapeut o.a. vragen naar het ontstaan van de klachten, wanneer de klachten optreden, hoelang de klachten bestaan en wat de klachten doet toe en afnemen. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek, waarbij de manueeltherapeut de houding en het bewegen beoordeelt en, met specifieke bewegingen de gewrichten onderzoekt.

De behandeling heeft niet alleen tot doel de functie van de gewrichten te verbeteren, maar ook de houding en beweging tijdens werkzaamheden en recreatie te optimaliseren. Tijdens de behandeling maakt de manueeltherapeut gebruik van specifieke bewegingen in de gewrichten. De manueeltherapeut probeert opgeheven beweeglijkheid te herstellen of een teveel aan beweging te stabiliseren door middel van training. Soms vult de manueeltherapeut deze behandeling aan met manipulaties ( in de volksmond ‘kraken’ genoemd). De gewrichten worden dan wat sneller bewogen waarbij een knappend geluid kan worden gehoord. Over het algemeen is dit niet pijnlijk.

In het algemeen is manueel therapie geschikt voor klachten die, behalve met pijn, gepaard gaan met het slechter kunnnen bewegen van een gewricht of gewrichten. De effecten van manueel therapie zijn vaak direct merkbaar; de houding en de functie van de gewrichten verbeteren en het bewegen verloopt gemakkelijker.

Of manuele therapie ook uw klacht(-en) kan verhelpen, moet blijken tijdens het onderzoek bij de eerste afspraak.

Ook de manueel therapeut is direct toegankelijk de procedure is gelijk aan die van de fysiotherapie.

Bij de meeste ziektekostenverzekeraars is de vergoeding van de kosten voor het bezoek aan een geregistreerde manueeltherapeut, geheel of gedeeltijk, in de aanvullende verzekering opgenomen.

Links: stichting Maitland concept www.maitland.nl

Kwaliteitsregister KNGF www.fysiotherapie.nl/index.php?Menu_ID=5

Ned. vereniging v. Manueeltherapie www.nvmt.nl